Zoetermeers autobedrijf organiseert diner- & feestavond voor het goede doel

29-06-2023 12:18
Zoetermeers autobedrijf organiseert diner- & feestavond voor het goede doel-2023-06-29 12:18:43

Op 9 december tovert Melvin Kuipers de werkplaats van zijn gelijknamige autobedrijf om tot een diner- en feestlocatie voor het goede doel.

Op 9 december tovert Melvin Kuipers de werkplaats van zijn gelijknamige autobedrijf om tot een diner- en feestlocatie voor het goede doel. Een avond die geheel belangeloos wordt georganiseerd voor Zoetermeerders die dagelijks kampen met eenzaamheid en/of weinig budget hebben voor boodschappen.

Al jaren heeft Melvin van Auto(service) Kuipers het idee om iets te organiseren voor Zoetermeerders die het financieel of sociaal niet breed hebben. Met de komst van zijn nieuwe pand is er eindelijk een plek om dit idee tot leven te brengen. De Zoetermeerse ondernemer, die al bijna 15 jaar actief is in Zoetermeer, vertelt: “Ieder jaar met kerst spelen we met de gedachte om langs een verzorgingstehuis te gaan om zo een beetje warmte en gezelligheid te brengen in de donkere decembermaand. Door de drukte in de werkplaats schoot dit er steeds bij in. Hierdoor besloten we met de komst van ons nieuwe pand begin dit jaar, het meteen groots aan te pakken: een avond vol entertainment en lekker eten in kerstsfeer. Juist in deze bijzondere tijd waarin steeds meer mensen financieel moeite hebben om hun hoofd boven water te houden. Maar ook voor de 55+ers die zich dagelijks eenzaam voelen, wat extra voelbaar is in een maand die draait om sociale gelegenheden en gezelligheid. “

Zoetermeerse Markt
Tijdens het wekelijkse rondje markt in Rokkeveen van de vrouw van Melvin, raakte zij door Remco Hummelink van Mdinner in gesprek met marktmanager Sandra Korver en marktmeester Rob Hofschreuder. Sandra en Rob liepen ook al een tijd met het idee om iets te organiseren voor ouderen. Al snel ontstond er een mooie samenwerking waarbij Rob en Sandra meteen hun kennis en netwerk in gang zetten. Het diner deze avond wordt volledig verzorgd door alle ondernemers van de Zoetermeerse markt, die je wekelijks kunt vinden in Oosterheem, Rokkeveen en het centrum van Zoetermeer. Met verse, lekkere producten van de lokale ondernemers van de markt wordt deze avond een luxe driegangenmenu samengesteld. Een mooie samenwerking tussen twee organisaties met hetzelfde idee: iets betekenen voor de mede-Zoetermeerder.

Bijzondere ontmoetingen en bijeenkomsten
Na de bekendmaking van de feestavond kwamen vele mooie gesprekken en ontmoetingen tot stand. Zo sloot het autobedrijf zich aan bij de Community tegen Eenzaamheid, een initiatief van de Gemeente Zoetermeer. Bij een netwerkbijeenkomst met bijbehorende pitch kwam het bedrijf met diverse organisaties in contact die zich dagelijks inzetten voor deze Zoetermeerders. Ook na een netwerkbijeenkomst van Sociaal Economisch Betrokken Ondernemen (SEBO) waar Melvin een stuk vertelde over het initiatief, boden een aantal bedrijven hulp aan voor deze avond.

Inmiddels hebben al vele klanten en andere Zoetermeerse ondernemers een donatie gedaan zoals Astralift, Fource Automotive, Remto, Meerzicht & van Maanen, ADA Car Cleaning, Thai Gym Zoetermeer, Nederlofmode, Boksend Groeien Ook zijn er veel Zoetermeerse bedrijven die een mooi cadeau doneren voor de kerstbingo. Bakkerij Jongerius trakteert deze avond iedereen op een heerlijk gebakje en de koffie en warme chocomelk wordt kosteloos verzorgd door Fortune Coffee. Als klap op de vuurpijl kreeg het autobedrijf een groot bedrag van Stichting Max Maakt Mogelijk. Een initiatief van de Zoetermeerse Jan Slagter, bekend van Omroep Max en zijn tomeloze inzet voor ouderen. Zo opende Jan op 23 november Café Max in het centrum van Zoetermeer; een laagdrempelige ontmoetingsplek in hartje Zoetermeer met activiteiten specifiek voor ouderen. Wendy Kuipers was ook uitgenodigd en aanwezig tijdens de opening.

Ook in de lokale media is veel aandacht besteed aan ons feestavond. Zo stond Melvin voruge week in het streekblad, publiceerde AD Zoetermeer een mooi artikel en vertelde Wendy aan Indebuurt Zoetermeer over het initiatief.

Nog een week te gaan, en dan is het zo ver!